Mi az a fotótapéta?

A fotótapéta nagyméretű beltéri dekoráció, mely általában digitális nyomtatással készül. A fotó minőségű képek, élethű színeikkel, részletgazdag kidolgozásukkal valósággal életre keltik a felületet. Fotótapétát előszeretettel használják otthonokban, üzletekben, kávézókban, éttermekben, irodákban stb. A fotótapéta alapvetően határozza meg egy helyiség hangulatát.Fotótapéta

A tapéta kiválasztásakor érdemes figyelni a méretekre, hiszen minden minta más szélességben és magasságban kerül legyártásra.

Anyagát tekintve más mint a hagyományos papír tapéta. A KOMAR fotótapéták esetében Vlies hordozóra történik a nyomtatás.
A vlies tapéta, növényi rost alapú, vagy más néven gyapjúrostos tapéta. Természetes alapanyagainak köszönhetően, számtalan pozitív tulajdonsággal bír. A legfontosabb jellemzői a rugalmasság és mérettartás. A fotótapéta nem gyűrődik, nem szakad és könnyű vele dolgozni. Rugalmasságának köszönhetően alkalmas a falak mozgása okozta enyhe repedések eltüntetésére, áthidalására is. A vlies tapéta kíváló légáteresztő és páraáteresztő.
A tapéta felragasztása sem okozhat problémát, az alábbi videóban látható a felragasztási útmutató.

Fotótapéta felragasztási útmutató: